Vinkkejä markkinointiin sosiaalisessa mediassa

Mitä on markkinointi somessa?

Some-markkinointi on internet-markkinoinnin muoto, johon liittyy sosiaalisen median verkkojen sisällön luomista ja jakamista markkinointi- ja brändäystavoitteiden saavuttamiseksi. Sosiaalisen median markkinointi sisältää muun muassa tekstejä ja kuvia sisältävien päivitysten julkaisemista, videoita ja muuta sisältöä, joka lisää yleisön sitoutumista. Lisäksi on tarjolla maksullista sosiaalisen median mainontaa.

Aloita markkinointisuunnitelmasta

Ennen kuin aloitat sosiaalisen median markkinointikampanjoiden luomisen, ota huomioon yrityksesi tavoitteet. Seuraavassa on muutamia kysymyksiä, jotka haluat kysyä määriteltäessäsi sosiaalisen median markkinointitavoitteita:

  • Mitä haluan saavuttaa sosiaalisen median markkinoinnin kautta
  • Ketkä kuuluvat kohdeyleisöösi
  • Missä kohdeyleisösi liikkuu ja miten he käyttävät sosiaalista mediaa?
  • Mitä viestiä haluat välittää yleisölle?

Esimerkiksi verkkokauppa tai matkailuyritys, jolle visuaalisuudella on paljon merkitystä, voi saada paljon lisäarvoa vahvasta läsnäolosta Instagramissa tai Pinterestissä. Yritysmyyjät tai markkinoinnin ammattilaiset saattavat löytää enemmän vipuvoimaa Twitteristä tai LinkedInistä.

Miten saavutat markkinointitavoitteesi somessa?

Sosiaalisen median markkinoinnin avulla voidaan saavuttaa useita tavoitteita, kuten:

  • Sivuston liikenteen lisääminen
  • Konvertoida yrityksen seuraajia asiakkaiksi
  • Brändin tunnettuuden lisääminen
  • Tuotemerkin identiteetin ja positiivisen brändiyhdistyksen luominen
  • Viestinnän ja vuorovaikutuksen parantaminen keskeisten yleisöjen kanssa
  • Mitä suurempi ja aktiivisempi yleisösi on sosiaalisen median verkostoissa, sitä helpommin saavutat tämän listan kaikki muut markkinointitavoitteet!

Parhaat sosiaalisen median markkinointivinkit

Sosiaalisen median sisällön suunnittelu

Sosiaalisen median markkinointisuunnitelman laatiminen on välttämätöntä. Harkitse avainsana- ja kilpailukykytutkimusta, jotta voit auttaa ideoita ideoista, jotka kiinnostavat kohderyhmääsi.

Sosiaalinen kokonaisuus

Sisällönhallinnan merkitys on korkeimmillaan markkinoidessa sosiaalisessa mediassa. Varmista, että lähetät säännöllisesti ja tarjoat arvokasta sisältöä, jota potentiaaliset asiakkaasi pitävät hyödyllisenä ja mielenkiintoisena.

Johdonmukainen tuotemerkki

Sosiaalisen median markkinoinnin avulla yrityksesi voi tuoda brändikuvan erilaisiin sosiaalisen median alustoihin. Jokaisella alustalla on oma ainutlaatuinen ympäristö ja ääni, yrityksesi ydinidentiteetti, olipa se ystävällinen, hauska tai luotettava, pitäisi pysyä johdonmukaisena.

Sosiaalisen median käyttö sisällön edistämiseen

Sosiaalisen media on täydellinen kanava parhaiden sivustojen ja blogisisältöjen jakamiseen lukijoiden kanssa. Kun luot uskollisen seuraajakunnan sosiaalisessa mediassa, voit lähettää kaikki uudet sisällöt ja varmistaa, että lukijat löytävät uusia asioita heti.

Tarkkaile kilpailijoitasi

On aina tärkeää pitää silmällä kilpailijoita. Jos kilpailijasi käyttävät toimivalta näyttävää markkinointitekniikkaa, tee samoin, mutta paremmin!