Näin saat hakukonemarkkinoinnista kaiken hyödyn irti

Näin saat hakukonemarkkinoinnista kaiken hyödyn irti

Yksinkertaisesti sanottuna hakukonemarkkinointi eli SEM (search engine marketing) on eräänlaista verkkomainontaa, jossa verkkosivustosi tai sisältösi optimoidaan hakukoneiden tuloksia varten. Se on tehokas tapa lisätä orgaanista liikennettä verkkosivustollesi ja kasvattaa siten verkkonäkyvyyttä.

Kaikki lähtee relevanteista hakusanoista

Aloitetaan ensimmäisenä nyt siitä, kuinka voit toteuttaa hakukonemarkkinointia. Varmista ensin, että verkkosivustosi on optimoitu asianmukaisesti tarjoamiisi tuotteisiin tai palveluihin liittyvillä avainsanoilla. Suositeltavaa on lisätä mainoksia suosittuihin hakukoneisiin kuten Googleen ja Bing:iin. Lisäksi voit käyttää avainsanatutkimustyökaluja, joiden avulla voit tunnistaa relevantteja avainsanoja, joita kohderyhmäsi saattaa käyttää hakujaan tehdessä. Virtuaalivaluutoista ja niiden treidaamisesta kiinnostunut voisi esimerkiksi käyttää hakusanaa ethereum kurssi.

Hakusanoilla on suuri merkitys orgaanisen näkyvyyden lisäämisessä

Hakukoneoptimointi on osa hakukonemarkkinointia. Tarkoituksena on muokata verkkosivujen sisältöä vastaamaan hakukoneen asettamia kriteereitä, joita ovat muun muassa mahdollisimman tuore sisältö, laskeutumissivut tai relevantit avainsanat. Tämä lisää orgaanista näkyvyyttä hakutulossivulla ja verkkosivusi sijoittuu hakutuloksissa kärkeen.

Valjasta sosiaalisen median kanavat mukaan

Toinen hyvä tapa tehdä hakukonemarkkinointia on käyttää sosiaalisen median kanavia apuna. Tähän kuuluu hakukoneoptimoidun sisällön luominen ja sen mainostaminen eri sosiaalisen median alustoilla, kuten Twitterissä, Facebookissa, Instagramissa ja niin edelleen. Se on loistava tapa tavoittaa uusia yleisöjä ja lisätä brändin tunnettuutta. Analytiikkatyökaluilla on helppo seurata, mitkä haut ovat olleet suosituimpia.

Hakukonemarkkinointi on kustannustehokasta

Hakukonemarkkinoinnin hyödyt ovat lukemattomat. Yksi tärkeimmistä eduista on se, että sen avulla voit tavoittaa enemmän potentiaalisia asiakkaita, sillä se lisää verkkonäkyvyyttäsi ja helpottaa käyttäjien löytämistä hakukoneissa ja hakutulossivuilla. Lisäksi hakukonemarkkinointikampanjat ovat suhteellisen edullisia verrattuna perinteisen mainonnan menetelmiin. Kustannukset vaihtelevat budjetistasi, yrityksesi koosta ja tavoitteistasi riippuen, mutta keskimäärin voit odottaa käyttäväsi SEM-kampanjoihin 100–10 000 euroa kuukaudessa.

Hakukonemarkkinointi on tehokas tapa lisätä orgaanista liikennettä verkkosivustollesi, lisätä brändin tunnettuutta ja tavoittaa enemmän potentiaalisia asiakkaita. Jos haluat aloittaa SEM-toiminnan, muista tehdä tutkimustyötä ja ymmärtää kampanjoiden toteuttamiseen liittyvät kokonaiskustannukset. Halvimmillaan alkuun on mahdollista päästä jopa ilmaiseksi, sillä itsessään sivujen hakukoneoptimoinnista ei tarvitse maksaa hakukoneelle. Kätevää, eikö!