Verkkomainonta on tehokkaimpia tapoja yrityksille saada uusia asiakkaita ja kasvattaa tuloja

Verkkomainonnassa on käytettävissä monia erilaisia tapoja – maksettuja mainosten klikkauksia, ostettua sosiaalisen median mainontaa ja mobiilisovellusten sisäisiä mainospaikkoja. Internet-mainonta voi tuntua pelottavalta uusille käyttäjille, mutta sen ei tarvitse olla. Alussa apuna kannattaa käyttää ammattilaisia.

Maksetut hakumainokset

Kun ajattelet verkkomainontaa, sinulle tulee varmasti ensimmäisenä mieleen maksettu hakukonemainos. Maksullinen haku tunnetaan myös nimellä “maksu per klikkaus” (PPC) ja se on yksi yleisimmistä ja tehokkaimmista verkkomainostyypeistä. Mainostajat tarjoavat avainsanoja osana mainoshuutokauppaa. Näin varmistetaan, että kaikilla mainostajilla on mahdollisuudet mainosten näyttämiseen eikä vain niillä, joilla on suurimmat mainosbudjetit.

Avainsanojen tulisi olla yrityksesi kannalta merkityksellisiä ja jäsenneltyjä loogisiin mainosryhmiin, jotka on erotettu kampanjatyypeittäin ja jotka on kohdistettu oikeaan hakutyyppiin, jotta ne voidaan näyttää oikeille kävijöille oikeaan aikaan.

Maksetut sosiaaliset mainokset

Maksullinen haku on muuttanut verkkomainonnan nykypäivän, maksetut sosiaaliset mainokset muuttavat huomisen markkinointia. Ympäri maailmaa sosiaalinen media on edelleen suosituinta verkossa tapahtuvaa aikuisten vapaa-ajan viettoa. Maksulliset sosiaaliset mainostustoiminnot vastaavat muutoin maksullista hakua sillä merkittävällä erolla että mainostajat tekevät aloitteen mainoksen näyttämisestä käyttäjien sijaan. Mainostajien tehtävä on etsiä sopivia kohteita mainoksille eikä päinvastoin.

Yksi maksullisen sosiaalisen mainonnan suurimmista vahvuuksista on se, miten mainostajat voivat kohdistaa mainoksiaan hyvin tarkasti haluamalleen yleisölle muun muassa iän, sukupuolen, tulotason, koulutustason ja siviilisäädyn mukaan sekä perustuen selaushistoriaan ja sosiaaliseen käyttäytymiseen. Räätälöidyt yleisöt voidaan luoda myös jo olemassa olevista asiakastiedoista sekä luoda samanlaisista käyttäjistä luotuja lookalike-yleisöjä.

Tunne yleisösi

Aivan kuten maksullisten hakujen mainostajien on suoritettava perusteelliista avainsanatutkimusta ennen kampanjoidensa aloittamista, maksettujen sosiaalisten mainostajien on tunnettava potentiaaliset asiakkaansa läpikotaisin varmistaakseen, että he kohdistavat oikeat mainokset oikealle yleisölle.

Yksityiskohtaisten ostajaprofiilien luominen antaa mahdollisuuden kohdistusmahdollisuuksiin, joiden avulla voit kohdistaa mahdolliset asiakkaasi suurella tarkkuudella. Tämä ei mahdollista pelkästään tehokkaampaa mainostamista, vaan myös merkityksellisiä mainoksia yleisöillesi. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että ihmiset todella arvostavat verkkomainostamista enemmän, kun mainokset ovat hyvin kohdistettuja ja kiinnostavia.

Online-mainontaan kuuluu paljon muutakin kuin mainoskampanjan pyöräyttäminen käyntiin ja sen jälkeen toivoen parasta. Tehokkaimpia mainoskampanjoita yhdistävät lukuisat elementit huomiota herättävistä kuvista, osallistuttaviin toimintoihin ja uskomattomiin tarjouksiin.